Gummi er et materiale, vi slet ikke kan undvære i hverdagen

Gummitræer

Gummi er på relativ kort tid blevet en helt essentiel del af vores hverdag, til det punkt hvor vi slet ikke kan undvære det. Der er gummi i mere, end du tror: Kabler isoleres med det, ledninger dækkes for ekstra sikkerhed, og det indgår endda i meget af vores fodtøj.

Gummi er uundværligt. Men der er stadig nogle mennesker, der ikke er helt sikre på det. Så læs med her for at lære mere om, hvordan gummi påvirker din hverdag fra gummistøvler til miljøet, og hvorvidt du kan leve uden.

Gummimåtte og gummistøvler

Gummimåtter er helt fantastiske til mange ting, og de steder, du oftest finder dem, er ved indgange til fx skoler, i biler og på badeværelser. Gummimåtter glider man nemlig ikke på, og derfor er de fantastisk gode til at holde selv den mest klodsede person fast på våde dage.

Sko kan nemlig være glatte, og derfor er et stabil underlag en nødvendighed. Gummi er også helt utrolig isolerende. Derfor bruges det i gummistøvler og til at beskytte kabler. Find flotte gummistøvler her https://gummistoevler.dk/.

Det er nemt at ændre på gummi, og derfor kan du finde gummistøvler i mange former og farver. Der kan nemt trykkes mønstre på dem, og gummistøvler kan give mange forskellige udtryk. De kan lyse op på en regnvejrsdag, mens de holder dine fødder varme.

Er gummi skadeligt?

Nogle tror, at gummi er skadeligt – men det passer ikke. Enkelte mennesker har gummiallergi, men det er en meget lille del af befolkningen.

Gummi er kun indirekte skadeligt, hvis det ikke bearbejdes og fjernes korrekt. Det vil altså sige, at det kan skade miljøet, hvis det havner de forkerte steder i naturen. Derfor er det vigtigt, når du vælger nye gummistøvler at finde et mærke, der etisk fremstiller og genbruger gummi.

Gummimåtter og gummirester kan havne de forkerte steder, men sådan er det med alle materialer. Og da gummi er et produkt, der gavner så mange forskellige områder, er der ingen grund til at se sig sur på det.

Gummi kan blive meget varmt i solen, visse steder endda til en sådan grad, at det smelter. Flydende gummi og gasserne derfra skal man holde sig fra, og børn må absolut ikke lege omkring gummi, der er ved at brænde i varmt vejr.

Gummi og strøm

Gummi er ikke strømledende, og derfor bruges det til at isolere kabler og ledninger. Skulle et kabel være defekt eller have strøm i sig, kan gummi passe på omverdenen.

Har du et kabel derhjemme, som er pakket ind i gummi, vil du muligvis på et tidspunkt opleve, at der går hul på gummien. Gummi mørner nemlig med tiden, men der er masser af måder, du kan reparere det på.

Du bør ikke ordne gummi med lim, men du kan tage kablet til en ekspert, der kan reparere med flydende gummi eller udskifte gummidelen. Nogle holder også gummien sammen med hjemmeremedier som fjedre. Det sørger for, at kablet bliver holdt lige, og revnen ikke kan åbne sig.