Blomster og træer i og fra din egen have

Blomster og træer

Blomster og træer er gode at bruge i indretningen. De kan noget helt specielt. De kan være utroligt kønne, og de kan give noget liv til et lidt dødt rum. Udenfor kan du indrette din have og gøre den smukkere med masser af blomster og nogle smukke træer. Indenfor kan du også indrette dig med blomster og træer. Du skal bare sørge for at give dem de rette forhold, hvis de skal leve længe.

Tager du dig godt af dine planter, så kan du have dem længe. De vil endda gro og forandre sig. De kan altså gøre din indretning levende og foranderlig. Men selv når de ikke gror mere, kan de give en fornemmelse af liv.

Løft blomsterne op

Kan du godt lide blomster, så sørg for at have mange af dem i både din have og din bolig. I selv en lille have kan der være plads til mange blomster. Også i en lille stue kan der godt stå nogle smukke planter.

Indret dig med blomster, og brug dem på forskellige måder. Indenfor kan du sætte blomster i vindueskarmen, men du kan også sætte dem på borde og hylder. Sæt en stor krukke på gulvet, og hæv en smuk blomst lidt op med en blomsteropsats.

En blomsteropsats kan også gøre underværker i haven. Hvis alle dine blomster er på jordniveau, kan det godt virke lidt ensformigt. Hæver du nogle af dem op med en blomsteropsats her og der, vil det gøre en stor forskel.

Tag træet indenfor

Du kan tage blomster indenfor og give dem en æresplads i en blomsteropsats. Du kan også tage træer indenfor. Faktisk gør du det sikkert allerede hvert år. Når det bliver jul, sætter mange af os et lille grantræ i stuen og kalder det et juletræ.

Et juletræ er noget helt specielt. Vi giver det en æresplads, og vi pynter det og danser om det. Når vi ser et grantræ udenfor, er det ikke så spændende, men indenfor er det et juletræ, og det betyder noget. Se bare på juletrae.dk.

Lige som du giver dit juletræ en æresplads, kan du overveje at give et andet træ eller en stor blomst en æresplads. Det kan stå der hele året, hvis du passer det godt.

Vælg forskellige slags planter

Både inde og ude er det godt med afveksling. En blomsteropsats kan give en afveksling i højden. Lidt pynt på et juletræ kan også gøre det anderledes. Men det er ikke nok i sig selv. Du bør også vælge nogle forskellige planter.

I haven vil du blive glad for at have blomster, der blomstrer på forskellige tidspunkter. Indenfor vil det være hyggeligt med nogle forskellige blomster, der har forskellige udtryk. Det giver afveksling, og det giver endnu mere liv.

Stil fx en klatreplante på en høj hylde, så den kan falde ned som et grønt vandfald. Stil en høj plante i et kedeligt hjørne af stuen, så den kan pynte lidt. Være kreativ med blomster og træer, og indret dig smukt både inde og ude.