Bag økologiske småkager – og opbevar dem korrekt

cookies

Småkager er altid et hit, når du får gæster til kaffe. Der findes cookies, vaniljekranse, chokoladesmåkager med nødder, håkonskager og mange flere: Der findes en småkage til enhver lejlighed, og småkagen går aldrig af mode.

Dine økologiske småkager vil blive succes hos dine gæster, og vi guider dig derfor til, hvordan du bager lækre økologiske småkager, og hvordan du opbevarer dem, så de bevarer deres knæk og knas.

Økologiske småkager: Start med de rigtige ingredienser

Uanset hvilken småkage du skal bage, så handler det om at vælge de rigtige ingredienser. Hvis dine småkager skal være lidt lækrere end dem, du har smagt andre steder, så skal du gå den økologiske vej.

Med økologiske ingredienser får dine småkager en ekstra friskhed og en ekstra kvalitet, som vil kunne smages, når du serverer dine kager. Derfor kan du med fordel købe økologisk sukker, økologisk hvedemel, økologisk smør og økologisk chokolade. Så har du den økologiske basispakke på plads, og det gør en stor forskel for det endelige småkageresultat.

Med andre ord: Du går aldrig galt i byen, hvis du går den økologiske vej.

Den perfekte småkagedej: En røremaskine klarer arbejdet for dig

En røremaskine er et must, når du skal bage småkager. Det skyldes, at småkager typisk er baseret på en hård og kompakt dej, som kræver, at du ælter dejen grundigt, inden du kan forme småkagerne. Den opgave kan være vanskelig at klare ved håndkraft, og af den grund er en røremaskine til stor hjælp, når du skal bage småkager.

En røremaskine er en stor køkkenmaskine, som blander, pisker eller ælter fødevarer sammen i en skål ved hjælp af roterende blade og en kraftfuld motor.

Det smarte ved en røremaskine er især, at du ikke behøver at holde øje med den: Når først du har sat maskinen i gang, passer den sig selv, og det betyder, at du kan gøre ovnen klar og finde bageplader og bagepapir frem, mens røremaskinen arbejder.

Der findes en lang række forskellige røremaskiner på markedet, som har forskellige features, og som dermed passer til forskellige behov. Se et bredt udvalg af maskiner, og bliv klogere på røremaskine.dk.

Opbevaring: Sørg for, at dine småkager bevarer knækket i længere tid

Når du får serveret en småkage, er det alfa og omega, at småkagen har det rigtige knæk, og at den knaser på den helt rigtige måde. Den opgave kan dog ikke klares ved hjælp af en perfekt dej og en god afbagning alene. Hvis du vil have en perfekt knasende småkage, så skal du opbevare dine kager på den korrekte måde.

Småkager skal helst opbevares i en kagedåse eller i et kageglas, som har et tætsluttet låg. Du kan med fordel vælge at købe nogle flotte opbevaringsglas, så du let kan se, hvilke småkager der befinder sig i hvilket opbevaringsglas.

Det er vigtigt at have for øje, at der ikke må komme luft ind i opbevaringsglasset, for det er luften, der gør kagerne bløde og kedelige. Hvis låget på opbevaringsglasset ikke slutter helt tæt, kan man lægge et stykke bagepapir mellem beholderen og låget. Bagepapiret sørger nemlig for, at der ikke kommer luft ind i opbevaringsglasset.